Слика

Работилница – едукација, забава

Во склоп на настанот “ Биди пријател на животната средина учестувај во проектот Еко Пакет“ поминавме забавни 2 часа со децата од основните училишта од цела Македонија. Зборувавме колку е здраво да возиш велосипед, што е реставрација или реупотреба на велосипедот, што значи да го персонализираш и украсиш својот велосипед. Правевме корпи и разни додатоци од Тетра пак. И ние и децата си поминавме супер 🙂 🙂 🙂

 

Summer flower

Summer flower – Elena Draganovska.

This slideshow requires JavaScript.

Happy NEW YEAR!!! КМ #32 and celebration together

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

Слика

Nov dizajn na skirt guard boja po izbor naracki na dragoncustom_mk@yahoo.com

DSC_0113

Роденденска КМ #25

По повод вториот роденденот на Критична маса денес ке се одржи журка, ќе пробаме да ја разубавиме журката и со нашите велосипеди. Крајната дестинација ќе виде парк – Школка. Побарајте не меѓу штандовите…Се гледаме…https://www.facebook.com/events/274959396019563/?ref=22

For the second birthday of Critical Mass today will be a PARTY. We will try to make a more beautiful with our bikes. The final destination is Sity park – the Shell. Find us in the end. See you … https://www.facebook.com/events/274959396019563/?ref=22

 

10402747_669762429758239_1580845598511366895_n

Честито на наградените !!!

Оваа критична маса со цел да ја подржиме и да ги потикнеме и другите фирми во РМ што се занимаваат со велосипеди, доделувавме награди за највозрасниот и најмладиот учесник во КМ12. Томе Јовановски со 59 години доби кожни рачки, а најмалиот учесник Мика Горски со 2 години и еден месец :), доби тетоважа по свој избор. Бидејќи сосема сам и целосно ја извозе оваа КМ12 решивме да му доделиме и тетоважа за својот точак и на Марко Дракуловски – 5 години. Честито на наградените !!!

540714_481698068564677_2063900889_n

This critical mass in order to support and the well to raise the other firms in Macedonia dealing with bikes, we give a awards for oldest and youngest participant in KM12. Tom Jovanovski 59 years got leather grips and youngest participant Mica Gorski with 2 years and one month 🙂 got a tattoo of their choice. Because alone and completely drove the KM12 we decided to assign and tattoo for his bicycle and to Mark Drakulovski – 5 years. Congratulations to the winners!!!